#AlumniTalks: Interview with Nina Gaevskaja, ex-Talent Sourcer at A-Players Recruiting

#AlumniTalks: Interview with Nina Gaevskaja, ex-Talent Sourcer at A-Players Recruiting

More #impactfirst stories to go!

This time in terms of #AlumniTalks we talked to Nina Gaevskaja, who was part of our team in 2018 as a Talent Sourcer. Now she continues to change the world for the better in the public sector 🙌

We first met Nina during the Recruiting Pumping school. She is one of those talent sourcers who took her first steps in this profession without previous experience in this area. However, before that, Nina was actively involved in searching and attracting volunteers and staff to non-profit organizations, and therefore had the appropriate skills that she was able to develop and deepen within A-Players Recruiting.

We are glad that the knowledge that Nina gained during her time at A-Players Recruiting has been useful to her in another professional field. Now, she conducts training on teamwork and project management, thus effective IT practices are being emerged in the public sector.

Read Nina's interview in Ukrainian below👇

— Ніно, розкажи, як ти познайомилася з A-Players Recruiting?

— Я понад 10 років була проєктною менеджеркою в громадському секторі, реалізувала декілька благодійних проєктів. Потім працювала в туристичному бізнесі, організовувала походи в гори в різні країни світу. Втім, мені хотілося щось змінити, адже проєктний менеджмент — це досить складна робота, на якій швидко вигорають.

Працюючи в громадському секторі, я постійно займалася пошуком і залученням талантів — це були волонтери та співробітники до нашої організації. Тому, коли почула про першу школу рекрутингу від A-Players Recruiting три роки тому, відразу вирішила долучитись до навчання. І цей досвід буквально перевернув мою свідомість!

— Яким було навчання в школі, що тобі запам’яталося найбільше?

— Що мені дуже сподобалося в школі — усі заняття були від практиків. Не було експертів, які вивчили щось лише в теорії, усі ділилися реальним досвідом й реальними знаннями.

Найбільше запам’яталася експертка з сорсингової агенції — вона ділилася лайфхаками про те, як шукати кандидатів, як будувати процеси, як користуватися різними платформами та інструментами, як правильно зробити запит в пошукових системах, щоб отримати саме ті дані, які тобі потрібні.

Цікавими були заняття з Дімою Щербиною з Lightspot (ex-Ephy) — він ділився досвідом та кейсами з точки зору фаундера бізнесу, а Марія Тінтул з StartupWiseGuys розповідала про те, як вона налагодила комунікацію в компанії. Ще були зустрічі з представниками різних компаній і фондів, які інвестують в ІТ-проєкти — теж водночас практичні та надихаючі.

— Скільки тривало навчання і що було після нього?

— Навчання тривало десь 3 місяці. Перед закінчення школи я подала заявку на вакансію в команду A-Players Recruiting на позицію Talent Sourcer. Я тільки починала свій шлях у цій сфері, тому сорсинг як напрямок мене зацікавив — так я стала частиною команди.

На той час нас було четверо, в мої обов’язки входив масовий пошук, я вибирала потенційно цікавих кандидатів. Дуже приємно, що в результаті було декілька кандидатів, які отримали оффер та почали співробітництво з нашими клієнтами.

— Як була організована робота в команді та спілкування?

— Раніше я працювала з різними керівниками та командами, і з багатьма з них я і зараз в дружніх відносинах. Втім, з культурою та компанією такого рівня я раніше не стикалась. У Лесі Арнольд, фаундерки компанії, поєдналося приємне дружнє спілкування та високий рівень професіоналізму. Як в плані менеджменту, спілкуванні й управління командою, розуміння процесів, так і в плані вміння діяти в інтересах компанії — це дуже важливо.

Під час візитів Лесі до України (вона мешкає у США) ми завжди організовували багато особистих та командних зустрічей. Влаштовували й своєрідні ретріти — наприклад, їздили разом до Львова. Більшість часу працювали у вже звичному зараз режимі “remote”, маючи загальні дзвінки з усією командою раз на тиждень. Плюс регулярні щотижневі “one-to-one” зустрічі — це про тримати руку на пульсі та розуміти не тільки прогрес по задачах, а й що в принципі відбувається з людиною, наскільки їй зараз комфортно.

— Що в роботі для тебе найважливіше?

— Мені важливо знати, що я приношу користь людям. З A-Players Recruiting я відчувала, що у компанії є місія і є цінності — і, працюючи там, дійсно мала можливість робити щось добре.

— Чим ти займаєшся зараз та як твій попередній досвід допомагає тобі сьогодні?

— Наразі я комунікаційна менеджерка в громадському об’єднанні в правозахисному секторі. Ця організація об’єднує багато інших організацій, які займаються захистом прав людей. У порівнянні з ІТ, громадський сектор — дуже непростий. Великі навантаження, робота з клієнтами, котрі перебувають у складних обставинах, часом з токсичним ставленням до тих, хто намагається їм допомогти… Люди тут дуже швидко вигорають.

Що я б дуже хотіла перенести з ІТ-сфери до громадського сектору — це корпоративну культуру та піклування про команду. Адже, крім високих доходів та цікавих, значущих продуктів, ти завжди відчуваєш турботу про себе. Звичайно, є об’єктивні причини: відсутність ресурсів, часу, знань. Можу зробити припущення, що це пов’язано з тим, що більшість людей в цій сфері сконцентровані на допомозі іншим і забувають, що “маску спочатку потрібно одягнути собі”, а тоді допомагати іншим. Проте, маю відзначити, що це не про всіх, є організації, які створюють і розвивають корпоративну культуру, їх стає дедалі більше.

Було б добре, якщо організації почали впроваджувати елементарні речі, які не потребують додаткових ресурсів — наприклад, культуру регулярних зустрічей, коли ти, спілкуючись особисто з членом своєї команди, можеш відстежити його стан та зрозуміти що його хвилює.

Мій різносторонній досвід роботи — в бізнесі, ІТ та громадському секторі — дає можливість проводити тренінги на тему роботи з командою та проєктного менеджменту. Зокрема, я була спікеркою у декількох організаціях, які намагаються побудувати професійний підхід до волонтерів у громадському секторі. Це непростий процес, який потребує суттєвих змін, в тому числі на рівні свідомості людей, але він відбувається і це чудово.

— Як навчання та робота з A-Players Recruiting вплинув на тебе, що в тобі змінилося?

— По-перше, суттєво розширився мій кругозір та розуміння світу.

По-друге, актуалізувалося розуміння того, що потрібно постійно вчитися, і що насамперед потрібно вчитися та отримувати досвід від практиків та бізнесу, тому зараз регулярно цікавлюсь сучасними тенденціями в менеджменті ІТ-сфери.

І, по-третє, я продовжую використовую у житті та роботі ті інструменти та професійні підходи, з якими я познайомилась за цей час. Ба більше, я хочу популяризувати це, аби організації громадського сектору теж їх використовували — ділюся своїм досвідом та знанням з тими, кому це може стати в пригоді.

Made with